Kimyasal İçerikler (Alfabetik sırayla)
“Doğal Olmayan Alkol” anlamına gelmektedir. Etanol özelliklidir. Bunun yapılmasının temel nedeni, alkollü içkilerde kullanılması sakıncalı olan etil alkolün görünüşünü bozarak metil alkolden ayrı bir görüntüye sahip olmasını sağlamak olarak gösterilmektedir. Alkol Denat ya da Denature Alkol...
Antioksidan etkilere sahip bir şeker asididir. Beyaz-yeşil arası kristalize ya da toz halinde bulunabilir ve suda çözünür. Askorbik asit, hazır gıdalarda antioksidan etkisinden dolayı kullanılmakta ve bakteri üremesini engellemektedir. E300, E301, E302, E303, E304 bu asidin...
Çözücü özelliğinden dolayı mürekkeplerde ve boyalarda kullanılmaktadır. Birçok sabun, parfüm, nemlendirici, şampuan, cilt bakım ürünü ve koku bileşiminde kullanılmaktadır.
Bu içeriğin kullanıldığı ürünler…...
Petrol bazlı bir nemlendiricidir. Propilen glikol ile aynı özelliklere sahip olduğu söylenmektedir. Özellikle saç şekillendiricilerde ve saç jölelerinde kullanılmaktadır.
Bu içeriğin kullanıldığı ürünler…...
İlaç ve kozmetik endüstrisinde kremlerin dayanıklılıklarını veya kıvamını artırıcı olarak kullanılan sentetik polimerlere ve akrilik asitlere verilen isimdir. Carbomer beyaz, kabaran toz şeklinde ya da jel olarak kozmetik sektöründe sıklıkla kullanılmaktadır. Cilt, saç, tırnak ya da...
Kozmetik ürünlerde, çözünemeyen maddeleri çözmeyi sağlamak amacıyla kullanılmaktadır. Ayrıca, kullanılan ürünün cilt tarafından emilimini de kolaylaştırmaktadır. Saç bakım ürünlerinde, saç boyalarında, cilt bakım ürünlerinde, cilt temizleme ürünlerinde ve diğer cilt ürünlerinde kullanılmaktadır.
Bu içeriğin kullanıldığı ürünler…...
Tüm canlılar için hayati önem taşıyan bir elementtir. İnsan vücudunda hücre oluşumu-bölünmesi, protein metabolizmaları, karbonhidratlar ve enerji açısından birbirinden farklı alanlarda ve şekillerde kullanılmaktadır. Akne gibi cilt problemleri ya da göğüs hastalıklarının tedavisinde de etkin bir...
Kozmetik endüstrisinde kullanılan ve suda çözülmeyen renklendirici maddedir. Özellikle rujlarda, yüz bakım ürünlerinde, cilt temizleme ürünlerinde, banyo ürünlerinde ve tırnak parlatıcılarında kullanılmaktadır.
Bu içeriğin kullanıldığı ürünler…...
Mısır nişastasında bulunan doğal glikozdan elde edilen ve kozmetik endüstrisinde, özellikle bebek şampuanlarında tercih edilen bir içeriktir. Bitkisel temelli olması, özellikle tercih edilme sebebidir. Sıklıkla kullanıldığı ürünler arasında, el ve vücut şampuanları, el ve vücut sabunları,...
Aynı zamanda “Demineralize Su” olarak da adlandırılır. Deiyonize Su, içindeki Kalsiyum, Sodyum, Demir ve Klorid ve Bromid gibi Anyon’lardan arındırılmış sudur.
Özellikleri: Deiyonize Su, sanayide birçok alanda, örneğin araba akülerinde veya klimalarda kullanıldığı gibi, akvaryumlarda veya ütü...